הטלפון ואני

החופש הגדול מלא בזמן פנוי, וכשיש זמן פנוי כולנו נמצאים הרבה יותר בטלפון. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לשמור על עצמך בתוך הגלילה האין סופית

  1. איך מסתכלים על זה

הקשר שאנחנו מנהלים עם הטלפון שלנו הוא מערכת יחסים לכל דבר. ברגע שנסתכל על זה ככה יהיה לנו יותר קל להתנהל בתוך זה. כמו שאני אתרחק מחבר.ה שהקשר איתו.ה לא עושה לי טוב, או אמעיט במפגשים איתו – כך גם עם הטלפון. תשאל.י את עצמך – מה אני מרגישה כשאני הרבה זמן מול המסך? נעים? מעיק? תלוי.ה? זה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי?

  1. להציב לעצמי גבולות

רוצה להשתמש פחות? תגדיר.י לעצמך את הגבולות לפי מה שעושה לך טוב. אם אני צריכ.ה עזרה באכיפת הגבולות אפשר לבקש מההורים, החברים או דמויות אחרות בחיי שיעזרו לי לעמוד בהם. אפשר גם להיעזר בהגבלות הקיימות בטלפון או באפליקציות שונות.

  1. זאת לא המציאות

מה שקורה ברשתות זה מציאות ערוכה. גם אם נראה דרך הסטורי שלכולם ממש כיף כל הזמן – זאת לא האמת השלמה. חשוב לזכור את זה כשאנחנו גוללים.ות ברשתות. כך, כשעולות מחשבות, נוכל להמעיט במחשבה שרק לי קשה, לא טוב ומורכב.

  1. לדבר על זה

זה הגיוני שלסביבה יהיה קשה לקבל מצב שבו את.ה כל הזמן בטלפון. זה טבעי שהורים שלא מכירים את עולם הרשתות החברתיות יחששו ממה שקורה שם. ספר.י להם מה קורה, עם מי את.ה מדבר.ת ויחד עם זאת תסביר.י להם שזאת הדרך שלך לתקשורת חברתית וזה מקום שאת.ה רוצה בו פרטיות.

  1. לא לכעוס על עצמי

נכון, זה יכול להיות מאוד מתסכל להחליט שאני רק X זמן בטלפון ולא להצליח לעמוד בזה. אבל זה באמת מאוד קשה. רוב האנשים בעולם היום מכורים לטלפון שלהם, את.ה ממש לא לבד בזה. מה כן יכול לעזור? להבין מה כל כך ממכר בטלפון ומשם לפעול, להתחיל בתהליך הדרגתי ולמצוא דברים אחרים שמעניינים אותך.