האם אתם מעבירים את הפרטים שלי למישהו אחר?
בהחלט לא! כל מידע שתמסרו נשאר רק בינכם לבין המטפל בלבד. כך שאתם יכולים להרגיש חופשי ולשתף את המטפל בכל מה שעובר לכם בראש. רק במידה והמטפל מודאג באופן רציני בנוגע לביטחונכם, או ביטחונו של מישהו אחר, הוא חייב – לפי החוק – לנסות לשמור על כולם בטוחים. המשמעות היא כי הוא עשוי להצטרך לשתף את חששותיו עם מטפל או גורם אחר. חשוב לדעת שרק במקרים קיצוניים של סכנה לחיי אדם המטפל מעביר את המידע, ברוב רובם של המקרים- המידע נשאר רק בינכם ובין המטפל האישי שלכם.
האם בבית ספר שלי יקבלו את המידע על הטיפול שלי?
בהחלט לא! אין קשר בין בית הספר לבין הטיפול שאותו תעברו. כל המידע שתמסרו במהלך הטיפול יישאר אך ורק ביניכם לבין המטפל שלכם. במידה ותרצו על דעת עצמכם לשתף את היועצת בבית הספר או כל גורם אחר, זו זכותכם ונתון לשיקול דעתכם הבלעדי.
בכמה פגישות מדובר וכמה זמן זה לוקח?
ברוב המקרים הטיפול לא יהיה יותר מ-14 מפגשים אישיים שלכם עם המטפל, פגישה אחת בכל שבוע כ-3 חודשים וחצי, בהתאם להתקדמות ולשיפור במצב שלכם, יש כאלה שמספיקים להם כמה מפגשים בודדים בלבד, יש כאלה שאפילו כבר אחרי פגישה אחת מרגישים את השינוי, הכל בהתאם להתקדמות שלכם.
מה קורה אם לא בא לי להמשיך בטיפול?
אנחנו בהד-ספייס לא מכריחים אף אחד להמשיך ולהגיע לטיפול. אם במידה ואחרי כמה מפגשים תחליטו שזה לא מתאים לכם, מכל סיבה שהיא, תוכלו להודיע למטפל שלכם שאינכם מעוניינים.
סביר להניח שהמטפל יזמין אתכם לשיחה מסכמת כדי שבמידה ותרצו לחזור בעתיד- נוכל להמשיך ולסייע לכם בצורה המתאימה לכם.
האם זה מטפל אחר בכל פעם או מטפל אחד שמלווה אותי?
לכל אורך הטיפול תפגשו אך ורק מטפל אחד והוא זה שילווה אתכם לכל אורך המפגשים. אנו רואים חשיבות גדולה בליווי אישי וצמוד ע”י מטפל אחד כדי ליצור המשכיות ולתת את הסיוע המתאים לכם.
חשוב שתדע שכמו בכל תהליך גם טיפול פסיכולוגי הינו תהליך שדורש זמן ובניית אמון ביניכם לבין המטפל שלכם.
מה עושים אם הטיפול לא מספיק אחרי כל הפגישות?
ברוב במקרים משך הטיפול (14 פגישות) מספיק כדי לאבחן ולפתור את הבעיה. במידה ותגיעו לכל הפגישות וגם אתם וגם המטפל תרגישו שהנושא עדיין לא מוצה, אנו נבחן הארכה קצרה נוספת או הפנייה לטיפול ארוך טווח.
האם יש לכם ניסיון עם בעיות של אנשים בגילי?
בהחלט. מאחר ומרכז הטיפול שלנו מטפל אך ורק בבני נוער וצעירים, כל הצוות המטפל אצלנו עבר הכשרה ייעודית ומותאמת לטיפול בצעירים. הצוות עובר הכשרות נוספות על בסיס קבוע ולכולם יש ניסיון רב ועשיר בטיפול בחבר’ה בגילכם- כך שאתם יכולים להיות רגועים ובטוחים שאנשי המקצוע הטובים והמתאימים ביותר יטפלו בכם.
האם זה מוכר על ידי המדינה או משרד הבריאות?
מרכזי הד-ספייס ממומנים על ידי המוסד לביטוח לאומי, רשויות מקומיות, קרנות פרטיות ומפוקחים על ידי משרדי הבריאות, הרווחה והחינוך. הטיפול במרכזי הד-ספייס אושרו ע”י כל הגורמים המעורבים בבריאות הנפש במדינת ישראל.
אם יש לי חבר שאני חושב שהוא צריך להגיע, למי פונים?
קודם כל תרשה לנו להחמיא לך: אתה חבר אמיתי! אנחנו בהחלט חושבים שלסביבה תומכת יש משקל לא קטן שמסייע לתהליך ההחלמה. הדבר הנכון הוא לשלוח לחבר שלך את האתר שלנו, כדי שהוא יוכל לקרוא בעצמו ולהבין איך אנחנו יכולים לסייע לו. דבר נוסף שתוכל לעשות הוא לדבר עם ההורים של החבר שלך ולהפנות אותם לכל המידע באתר. במידה ותרצה שאנחנו נפנה אליו דרך יועצת בית הספר או ההורים, נא מלא את פרטיך באתר ואנחנו ניצור איתך קשר להמשך הטיפול בחבר שלך.
איפה המרכז שלכם נמצא?
מרכז הד-ספייס נמצא ברחוב רוטשילד 29, קומה 7 , בת ים- מרכז העיר. המרכז פועל בכל יום החל מהשעה 11 בבוקר ועד 7 בערב וההגעה אליו היא אך ורק בתיאום מראש או בהתאם לתוכנית הטיפול שתקבלו. בהמשך צפויים להיפתח מרכזים נוספים לטיפול בבני נוער וצעירים בכל רחבי הארץ.
מה הטלפון של המרכז? איך קובעים פגישה?
הכי פשוט בעולם! במידה ואתה מעונין לתאם פגישה אתה יכול לפנות אלינו דרך אתר האינטרנט שלנו, או דרך הודעה פרטית בפייסבוק או פשוט לצלצל אלינו ל- 03-50-40-900. לאחר שתיצור איתנו קשר אנו נזמין אותך לפגישה ראשונה כדי להכיר אותך יותר ולבדוק כיצד אנו יכולים לסייע לך.
האם אני צריך לבוא עם מישהו בפעם הראשונה?
כן. לפגישה הראשונה במרכז אתה חייב להגיע יחד עם ההורים שלך, כדי שנוכל לקבל את הסכמתם וגם כדי שנוכל ללמוד מהם קצת יותר עליך. כל יתר הפגישות במרכז, לכל אורך הטיפול, זה רק אתה והמטפל האישי שלך-אחד על אחד.
האם יש תכנית טיפול אישית לכל אחד שמגיע?
כן, כל אחד הוא משהו מיוחד. מה שמתאים לך לא בהכרח מתאים לאחר ולהיפך…בהתאם לשיחה הראשונה שלך עם המטפל הוא ידע לזהות את הבעיה ולהציע לך את הטיפול המתאים לך ביותר על סמך ההיכרות שלך איתו ועל סמך השיחות שלכם. חשוב לזכור שכל מה שאתם מדברים נשאר ביניכם כך שאנו ממליצים לדבר בפתיחות ולספר על כל מה שעובר לכם בראש- ככל שתהיו פתוחים ותספרו למטפל שלכם- הוא יוכל להעניק לכם את הטיפול המתאים לכם בדיוק.
האם אפשר לפנות אליכם מבלי להזדהות?
ניתן לפנות אלינו בפעם הראשונה מבלי להזדהות, רק קחו בחשבון שלפגישה הראשונה תצטרכו להגיע עם ההורים. חשוב שתזכרו שמה שאתם אומרים בחדר עם המטפל – נשאר בחדר ורק שניכם יודעים על זה. אם נוח לכם לפנות אלינו בפעם הראשונה בצורה אנונימית- אתם מוזמנים.
אם אתם חשים מצוקה גדולה וחייבים לדבר עם גורם מטפל במיידי, אנו ממליצים לכם לפנות לעזרה ראשונה נפשית ע”י חיוג לערן- 1201 מכל טלפון.
איך אני יכול לדעת אם אתם המקום שמתאים לי?
אם אתה צעיר בגיל שבין 12-25, אם אתה מרגיש שאתה “לא אותו דבר” בזמן האחרון, אם אתה מרגיש שאתה צריך מישהו לדבר איתו- הגעת למקום הנכון. מאחר והמרכז שלנו נבנה והוקם מתוך מחשבה על צעירים והשירותים שניתנים בו הם לצעירים בלבד, אנחנו בטוחים שאתה תרגיש שזה המקום המתאים לך ביותר, תגיע לפגישה הראשונה, תתרשם ואז תחליט.
מה זה טיפול קצר מועד?
בניגוד לטיפול פסיכולוגי “קלאסי” שבו חוקרים את העבר ומנסים לקלף עוד ועוד שכבות פנימיות כדי להגיע לשורש הבעיה, טיפול קצר מועד אצל צעירים בא לטפל בבעיה הנקודתית עצמה ולסייע לך להמשיך הלאה בחיים. הטיפול לא אינטנסיבי ואינו מהיר אלא הוא נעשה באווירה נינוחה ורגועה ומעניק לך את התנאים הכי טובים לטפל בבעיה שלך. חשוב שתדע שאתה מתמודד עם בעיה שמיליוני צעירים בארץ ובעולם מתמודדים איתה – גיל ההתבגרות הוא הזמן שבו אתה מתעצב ומעצב את האישיות שלך, כך שהבעיות איתן אתה מתמודד מוכרות וידועות וברוב המקרים ניתנות לזיהוי ולפתרון.
איך מחליטים איזה טיפול מתאים לי?
לאחר שתיצרו איתנו קשר בטלפון או באתר, תוזמנו לפגישה הראשונה. בפגישה הזו, יחד עם ההורים, המטפל ישאל אתכם שאלות וינסה להבין מה מטריד אתכם. בהתאם לתשובות שלכם בפגישה, חשוב שתמסרו למטפל כמה שיותר מידע, המטפל יתאים לכם את הטיפול הטוב ביותר עבורכם. ייתכן והמטפל יציע לכם להגיע לקבוצה ייחודית של חבר’ה בגילכם עם בעיות דומות, ולקבל טיפול התחלתי במסגרת קבוצתית או שהוא יחליט שפגישות פרטניות אחד על אחד, יותר יתאימו לכם, סמכו על המטפל שלכם- יש לו ניסיון רב עם חבר’ה בגילכם.
האם מקבלים תרופות במהלך הטיפול?
לאחר שתתחילו את הטיפול במרכז ובמידה והמטפל האישי שלך יחשוב שתרופות מסוימות עשויות להקל עליך, הוא יכול להציע לך לפגוש פסיכיאטר- אל תדאג לא צריך ללכת לשום מקום, הפסיכיאטר נמצא גם הוא במרכז שלנו וגם לו ניסיון רב עם צעירים. במידה והפסיכיאטר יחליט שתרופות עשויות לסייע לך הוא יתאים עבורך את התרופה הנכונה שתעזור לך לעבור את התקופה שאתה חווה.